La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 27 de març la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona va complir la tradició i va lliurar el Penó a Mercè Sagrera Corbera, la tercera dona de la història que rep aquest honor. Abans que ella, Maria Carme Ribas i Mora i Isabel Pla i Soler havien estat les úniques dones que havien tingut l'ocasió de rebre'l.

Una de les portes d'honor dels Manaies
(Ampliar) - Una de les portes d'honor dels Manaies, davant el "Castrum" de Sant Lluc

La Confraria va sortir a les vuit del vespre de l'església de Sant Lluc, "Castrum" dels Manaies. D'allà es va dirigir a la plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Cort Reial, plaça de l´Oli i Ciutadans, per anar a parar a la plaça del Vi, espai on els manaies van oferir diverses figures.

A partir d'allà, la comitiva va prosseguir pel Pont de Pedra, plaça Catalunya i carrer Joan Maragall fins arribar a la Gran Via de Jaume I, on es van aturar davant del número 16 per a fer lliurament del Penó a Mercè Sagrera, qui des de fa diversos anys s'encarrega de sortir amb els infants que van vestits de vesta durant la processó de Divendres Sant.

Les quatre portes d'honor dels Manaies
(Ampliar) - Les quatre portes d'honor dels Manaies

La nova pendonista va col·locar l'estendard ben visible al balcó del seu pis. Familiars i amics l'acompanyaven, tot compartint la seva alegria, així com també hi havia autoritats com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el Bisbe, Francesc Pardo.

Un cop lliurat el Penó, la comitiva de Manaies i vestes va tornar cap a Sant Lluc tot passant per la plaça Independència i el carrer Santa Clara. Després, van creuar el Pont de Pedra i, seguint la Rambla de la Llibertat, van tornar cap al Barri Vell.

Manaies de paper maixé de Recorda-te'n
(Ampliar) - Manaies de paper maixé de Recorda-te'n


  • Recollida del pendonista. Article i reportatge fotogràfic de la recollida del pendonista de l'any 2012, Narcís Arbossé.

  • Lliurament del Penó. Article i reportatge fotogràfic del lliurament del Penó de l'any 2009, a Pere Masferrer Castellà.



  • [Més imatges]-----BackIndex-Next

    - Manaies de paper maixé de Recorda-te'n

    - Max Varés a la banda de tambors i pífres

    - Signe de la secció d'equites

    - Manta de la sella dels equites

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés