La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El diumenge 8 de setembre 2013 es va celebrar la Festa de la Mare de Déu de Gràcia i de Bell-Ull a la capella que li és dedicada als Claustres de la Catedral, amb Cant de Vespres i Solemne Missa Major Conventual, cerimònia que va finalitzar amb la benedicció i repartiment entre els assistents de pomells d'herbes aromàtiques.
La Mare de Déu del Bell-Ull correspón a un culte popular molt arrelat a la ciutat en moltes èpoques. La capella, situada a l'angle oest de la galeria sud, és una antiga porta d'accés al claustre que va ser reformada en època gòtica.
Al timpà de la capella s'hi pot veure una escena composta per una imatge de la Mare de Déu, que era l'antiga titular de la capella dels Claustres, avui desapareguda, acompanyada de dos àngels, obra del mestre Bartomeu, de les darreries del segle XIII.Festa de la Mare de Déu de Gràcia i de Bell-ull als claustres de la Catedral de Girona

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés