La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

© Arxiu Sant Feliu de Guíxols

Durant la primera meitat del segle XX, Girona estava connectada amb quatre trens (l'anomenat de França, el de Palamós-Banyoles, el d'Olot i el de Sant Feliu de Guíxols), situació que va durar fins que a la dècada dels seixanta va decaure la seva utilització en favor de l'automòbil. Els tres darrers trens, comarcals, varen ser clausurat el 1956 el de Palamós, i els de Sant Feliu i Olot el 1969.

El tren de França
El 26 de gener de 1862 va arribar el ferrocarril a Girona i el 3 de març del 1862 va tenir lloc la inauguració oficial de l'enllaç de Barcelona i Girona per tren. L'arribada del ferro-carril a Portbou va tenir lloc el 1878, setze anys més tard, degut a diverses convulsions polítiques i econòmiques.
[Més informació]

Ampliar

El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona
El 30 de juny de 1892 es va realitzar el primer viatge comercial el Feliuet, que començà el servei regular entre Sant Feliu de Guíxols i Girona. Aquest tren va continuar en funcionament fins el 10 d'abril de 1969, en que va ser clausurat.
[Més informació]

Ampliar

El tren de Palamós-Banyoles
Conegut popularment com El Tren Petit, feia el trajecte Palamós-Girona-Banyoles. El 23 de març de 1887 s'inaugurà el tram Palamós-Flaçà i el 26 de juny de 1921 es va inaugurar el tram Flaçà-Girona, i el 16 de març de 1928 es completava amb la inauguració del tram Girona-Banyoles. Va fer el seu darrer viatge el 29 de febrer de 1956.
[Més informació]

Ampliar

El tren d'Olot
El 13 de novembre 1895 s'inaugurà el tram del tren que va circular entre Amer i Salt, i tres anys més tard, el 1898, el tram fins a Girona. El 14 de Novembre de 1911 s'inaugurà l'arribada del tren a Olot. El 15 de juliol de 1969 un grapat de gent es va concentrar a l’estació d’Olot per veure'l circular per última vegada.
[Més informació]

Ampliar

Back-Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés