La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Carrer curt i estret que comunica el carrer Mercaders amb el carrer de les Ferreries Velles, va formar part del nucli de comerciants i artesans de la Girona medieval.

En aquest carrer, s'hi trobava l'escola on Carles Rahola va aprendre les primeres lletres. En el seu article "Homenatge" publicats a "L'Autonomista" el 19 de novembre de 1928, i recollit al llibre "Contra l'nvasor", en recordar-ho, esmenta que era tota una època de la nostra vida de nois que revivia; eren aquelles hores divines, benamades i enyorades, que només es descabdellen entre jocs i rialles i entremaliadures; eren aquells dies en què sortíem de classe, àvids de llum i de llibertat, per a córrer triomfalment pels carrers i recórrer les muralles plenes d'herba

L'edifici més important d'aquest carrer, únic que abasta tota una banda del mateix, la Casa Salieti, és obra de Rafael Masó, qui va projectar l'any 1914 aquest bloc d'habitatges de lloguer propietat de la família Salieti. De l'edifici, de planta baixa i tres pisos, en destaca el tractament de les façanes, que dónen al carrer Mercaders, al carrer de les Ferreries Velles i el mateix carrer de la Neu, on es combina l'ús de la pedra amb els paraments llisos arrebossats i la ceràmica vidriada dissenyada pel mateix Rafael Masó, obrada per Joan B. Coromina de La Bisbal (1).

Carta escrita amb paper amb el logo adreçada per Joan B. Coromina a Rafael Masó.


Notes

(1) - D'aquest, es conserva una carta adreçada a Rafael Masó, amb data del 14 d'octubre de 1914 en la que, entre altres coses, l'informa que "D'aquexa fornada [...] també hi sortirà tot lo del Sr Salieti escepte les pesses capota i tot lo de la fatxada Ensesa escepte els Niños que desseguida que jo me trobi mitj be em posaré a fer".
Tornar al text


Bibliografia

- "Contra l'invasor". Recull d'articles publicats a "L'Autonomista". Carles Rahola. Cossetània Edicions, 2007 ISBN 84-9791-2-888.  • Rafael Masó i Valentí (1880-1935). Biografia de l'arquitecte modernista gironí, autor, entre altres projectes, de la Casa Salieti.  • Rajola de la Casa Audourd-Salieti, al carrer Ciutadans.


    Back

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés