Segons plats

Seguint amb el menú de febrer presentem els segons plats: un assortiment de rostits. Diverses carns formant una simfonia de sabors, potenciant-se i complementant-se les unes a les altres. L'element a destacar d'aquesta etapa del nostre menú, és la procedència dels ingredients: tots són de pagès.

Zoom Zoom Zoom

El rostit de cuixes de pollastre de pagès i botifarres

El rostit de pollastre i botifarres és una menja de festa major, i també, en altres temps, d'ocasions especials com el segar i el batre. Jaume Fàbrega, a "El gust d'un poble: els plats més famosos de la cuina catalana" esmenta una cita de Verdaguer sobre la festa major, en el que evoca el seu plat preferit: "Al dinar surt lo millor anyel de la ramada i el més tendre pollastre del galliner".

L'antiga cocció d'aquest plat, que podia durar uns tres quarts d'hora, es feia en una cassola de terrissa, i el caliu feia que la carn quedés ben rossa per fora i cuita per dins.

El porc rostit

Ben cuit i tallat a llesques, conserva tota la melositat de la carn del porc rostida al forn, aportada en bona mesura per la destil·lació del propi greix. Lleugerament empebrada per la superfície abans de tallar-la, el sutil sabor picant afegeix una nota de color al plat.

I ara, per arrodonir-ho tot plegat, anem per les postres... (Seguir)


Back-Index-Next