La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

(Plànol extret per fotografia dels cartells indicadors del recorregut Anell Verd)

La Font del Ferro és una deu d'aigua ferruginosa, tal com indica l'inscripció de l'antiga ubicació de la font: "Manso Pi. Agua Ferruginosa. 1862"a peu de l'antic llit del torrent Estela. La situació de la font va obligar a desviar el torrent i ara passa per sota del pont d'accés al recinte. Utillada amb diverses barbacoes fixes, els excursionistes poden preparar-s'hi els àpats utilitzant aquestes instal·lacions i les taules i bancs que hi han disposats, després de la restauració de l'indret efectuada l'any 1980.

La font actual procedeix d'aquesta intervenció; un interruptor elèctric fa bombar aigua d'un pou de l'antiga fàbrica Saguer, que havia comercialitzat l'aigua carbònica i, la seva construcció, havia fet desaparèixer una altra font d'aigües ferruginoses: la font d'en Miralles.

El recorregut des de la Plaça de les Sardanes a la Font del Ferro forma part del primer tram de la ruta Anella Verda, que transcorre a través de boscos i senders fins al nucli de Campdorà. Són una desena de quilòmetres que passen per espais d'interès natural com la Font dels Lleons i la Font del Ferro. Prop l font, el Turó de Can Garcia ofereix a ciclistes i excursionistes una vista privilegiada de la Catedral, l'església de Sant Feliu, les cases de Sant Daniel i la part del darrere de Montjuïc.
Back

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés