La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els passos de la processó del Sant Enterrament

Durant l'any, els passos que surten per Setmana Santa es troben a l'església dels Dolors, llevat dels dos de la Confraria de Jesús crucificat, els de l'Ecce Homo i el de la Caiguda de Jesús, que són dipositats al Castrum dels Manaies, a l'església de Sant Lluc.

Els passos de l'església dels Dolors són exhibits uns dies abans amb l'esdeveniment Exposanta, on es poden visitar els muntatges didàctics que envolten tots i cadascun dels passos.

Ampliar
(Ampliar) - El Pas del Sant Sepulcre a la plaça del Vi

Durant el matí del Divendres Sant, són traslladats pels carrers del Barri Vell de Girona fins la plaça de la Catedral, on són preparats i romanen fins les deu de la nit, hora de sortida de la processó del Sant Enterrament. Durant l'itinerari desperten la curiositat i l'espectació dels visitants, i tothom els pot contemplar de ben a prop a la llum del dia.


  • Preparació dels passos 2010. Reportatge fotogràfic sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Preparació dels passos 2010. Article sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Les Confraries. Història i documentació de les confraries que participen en la processó del Sant Enterrament de Girona.

  • Els passos. Reportatges fotogràfics detallats dels catorze passos de la processó.

  • La setmana santa. Index d'apartats de la setmana santa a Girona: reportatges fotogràfics i articles sobre els passos, la processó, les confraries, i els actes que tenen lloc en aquestes dates, com el lliurament del penó, o la vetlla pasqual, i informació històrica complementària.

  • Ampliar
    (Ampliar) - Els passos a la plaça del Vi

    Ampliar
    (Ampliar) - Els passos a la plaça de la Catedral


    [Galeria d'imatges]

    Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés