La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El pont més nou de Girona, que va ser bastit l'any 1995, essent-ne els autors els arquitectes Antoni Blazquez, Lluís Guanter i Pere Solà, comunica el Passeig de Canalejas amb Sant Feliu, el carrer de Calderers i el carrer de la Barca, tot travessant l'Onyar. Aquest és el darrer pont sobre l'Onyar exclusivament peatonal en direcció nord.

Per a molts visitants, creuar aquest pont és l'inici de la seva visita al Barri Vell de la ciutat, des del aparcaments per a turismes i autobusos situat al costat del Parc de la Devesa.

El pont, des del Passeig de Canalejas. Al fons, el pont del tren.

La perspectiva que, des d'aquest pont, es té de Girona és la més típica: en primer terme, les cases del riu; més enllà, les torres de Sant Feliu i la Catedral. També és un excel·lent punt d'observació de la fauna fluvial de l'Onyar: des de les emblemàtiques carpes o els ànecs collverd, a les espècies menys espectaculars, com peixos sol o els gardins i les gavines i gavians, sobrevolant l'espai.

El pont, des del passeig de Canalejas - La Copa.

En creuar el pont, el visitant el troba amb la presència física d'una llegenda de Girona: la del Cul de la Lleona. El fet que es digui que la tradició obliga a besar-li el cul a aquest animaló enfilat en una columna al costat del campanar de Sant Feliu, fa que sempre s'hi vegin grups de visitants fent cua per enfilar-s'hi i acomplir amb el ritual establert.

El cap de la Lleona.

L'espectacularitat de l'indret s'accentua més de nit: ultra el conjunt de les façanes il·luminades de Sant Feliu i la Catedral, retallades sobre el cel fosc, el mateix sòl del pont està il·luminat, el que dóna al conjunt un aspecte d'irrealitat.

El pont de nit.



  • El pont de Sant Feliu de nit. Reportatge fotogràfic del pont amb efectes d'il·luminació nocturna.



  • Back - Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés