La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els carrers dels Barri Vell de Girona, estrets, petris i foscos, són l’escenari perfecte per una ambientació misteriosa de fets inexplicables, amb personatges estranys i indrets ocults i desconeguts.

Facilitar les indicacions per poder recórrer aquests carrers amb l’objectiu de comprendre l’inexplicable i descobrir l'ocult, és el propòsit dels articles d’aquest apartat, suggeriments que insinuen l’estrany i que, amb l’ajut de la imaginació, ens poden aportar sorpreses. Uns itineraris o llocs per descobrir, o per veure amb una nova òptica...

Vampirs
A Girona hi ha ocults en diversos indrets, vampirs i criptes esperant ser descoberts.
[Visitar-los]

Ampliar

Una balena a Girona
El 1954 es va exhibir a Girona una balena de 20 metres de llargada i 60 tones. D'on procedia?
[Visitar-los]

Una balena a Girona

La presó dels capellans
Al Palau Episcopal, en un àmbit a la quarta planta, es troba la presó on es tancàn els capellans condemnats per diversos delictes.
[Visitar-la]

La presó dels capellans

Aparicions a la Torre Gironella
Les suposades aparicions de la Mare de Déu a la Torre Gironella. La història de la vident Maria Mesa i la "cova de les aparicions".
[Visitar-lo]

Ampliar

El món de Josafat
El camapaner de la catedral, fruit de la imaginació de Prudenci Bertrana, la seva relació amb Pepona i Fineta, l'assassinat, l'arrepentiment, la bogeria, amb la catedral de fons.
[Visitar-lo]

Ampliar

La Torre Magdala
La desapareguda torre, situada als Jardins de la Francesa, la seva relació amb la de Rennes-le-Château, la llegenda de l'abat Saunière i un fabulós tresor càtar, ha estat objecte del llibre "City of Secrets" de Geraldine Chaplin.
[Visitar la de Girona]
[Visitar la de Rennes-le-Château]
[Les dues Torres Magdala]

Ampliar

Back-Index

La creu de la pujada al Castell
En el carrer Pujada al Castell, a tocar els jardins de John Lennon, na inscripció misteriosa en una roca viva: una creu, una data i cap nom.
[Visitar-lo]

La creu de la pujada al Castell

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés